dilluns, 3 de maig del 2010

Llibres de coneixements

Llibres de coneixements VS Internet?
Llibres de coneixements, lectura per plaer?
No us perdeu l'article de la Mònica Baró: Esos libros olvidados....los libros de conocimientos, publicat a la web de SOL.

Un tastet:
Sin minimizar la utilidad de Internet y de la información que puede proporcionar una búsqueda bien realizada que nos permita acceder a una fuente de calidad, adaptada a las capacidades de quien debe comprender los contenidos, lo cierto es que para determinadas funciones los libros de conocimientos o libros informativos siguen teniendo hoy todo el sentido.

...son muchos los chicos y chicas que no acaban de sintonizar con las obras de ficción, pero que leerán encantados cualquier libro de conocimientos que conecte con sus aficiones o con sus intereses, o que simplemente les muestre otra manera de ver y conocer el mundo.

2 comentaris:

  1. He llegit l'article de la Mònica Baró i hi estic absolutament d'acord.
    Crec que hauran de passar molts anys perquè a la xarxa hi hagi textos amb continguts adequats per a nens i nenes, amb estils tipogràfics adients,acompanyats d'il·lustracions de qualitat... Tot això es pot trobar avui als llibres de coneixements, i hi ha criatures que ho llegeixen i hen treuen molt de profit.
    Internet només té un avantatge, per a ells/es: escriuen una paraula i pitgen un botó. Els llibres s'han de fullejar, cal consultar l'índex... però el resultat obtingut, ara per ara, els compensa de sobres.
    A més, la tria l'hem fet les mestres bibliotecàries, o les responsables de la biblioteca pública. En canvi, a la Xarxa, la tria no l'ha fet ningú, i les criatures s'hi perden.
    Llarga vida als llibres de coneixements!

    ResponElimina
  2. La recomanació que pot fer una mestra-bibliotecàira mai podrà substituir a la xarxa.

    ResponElimina