dimecres, 21 de març de 2012

Autoevaluació de la biblioteca
Des de fa dies podem comptar (i des de fa molt poquet en català) amb una eina molt interessant per a fer una autoevaluació de la nostra biblioteca escolar.
Ara bé, ens podem preguntar si cal autoevaluar-nos, doncs llegint la introducció d'Elena Martín, crec que podem començar a plantejar-nos fer-la:
... la meta de l'autoavaluació: identificar i comprendre els processos de funcionament del centre escolar que poden donar compte de la qualitat de l'educació que reben els estudiants. L'avaluació interna permet analitzar els processos amb un nivell de detall i de complexitat difícil d'obtenir a través d‟altres procediments. Des de dins del col·legi o institut s'és conscient d'aspectes clau que no són fàcils de percebre des de fora... (pàg. 12)

No deixeu que la vostra biblioteca funcioni per inèrcia, voluntarisme, perquè ara toca... doneu un cop d'ull a aquesta proposta, segur que us ajudarà a millorar:
L'eina d'autoavaluació Biblioteques escolars entre interrogants? es proposa com un document obert, compost per un conjunt de fulls de treball que, pas a pas, en va regulant l‟autoanàlisi. Tots els fulls estan dissenyatsperquè hi quedin enregistrades les idees que vagin sorgint i inclouen nombrosos espais per anotar, ampliar, eliminar, comentar i deixar constància de les decisions que es van adoptant. (pàg. 24)

Les preguntes claus són:
  • Com ho estem fent?
  • Com podem saber el grau d'assoliment de la nostra biblioteca?
  • Com podem millorar?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada